Vivutus toteutettu

 Se sadantonnin laina tulikin todella nopeasti.

Sijoitin sen suunnitelman mukaisesti Seligson & Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF:ään.

Salkussa näyttää nyt tältä.



Huomenna pitäisi tapahtua ensimmäinen kuukausisäästö SPYI-ETF:ään, eli MSCI ACWI IMI -indeksiin. Mielenkiinnolla seurataan, miten hyvin edellisen kirjoitukseni suunnitelma toteutuu tulevina vuosina. Helsingin pörssi-indeksin osuus täytyy saada vähennettyä pikkuhiljaa kohti 20 %:ia.

Kommentit

  1. Oletko koskaa miettinyt tilin perustamista esim. Interactive Brokersiin jossa olisi vapaa pääsy kaikkiin ETF:iin ilman että tarvitsee miettiä että kuuluuko jokin ETF Nordnetin kuukausisäästön piiriin? Tulevaisuudessakin voi tulla halvempia ETF:iä saataville ja silloin voisi heti sijoittaa niihin IB:n kautta ilman että tarvitsisi maksaa paljon kuluja/odottaa että se lisätään Nordnetin kuukausisäästöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kiitos kommentista.

      Minulla on IB tili, kun kerran halusin kokeilla sen käyttöä. Minulle se ei sopinut. Tuntui että se oli enemmän aktiiviselle sijoittajalle suunnattu palvelu. Myös heidän vipunsa tuntui pelottavammalta. Nordet on lokaalimpi paikka.

      Parempi minulle näin, henkilökohtainen kokemus.

      Minulle tuo kuukausisäästö menee vain yhteen ETF joka vihdoinkin on Nordnetiin saatu, eli SPYI. Muuta ei passiivinen indeksisäästäjä tarvitse, joten Nordnetin tilanne on kunnossa nykyään siltä osin.

      IB:ssänei käsittääkseni edes voinut säästää automaattisesti kuukausittain UCITS etf:iin.

      En itseasiassa tiedä mitään muuta palvelua kuin Nordnet joka tarjoaisi etf kuukausisäästöä.

      Poista
  2. Hyviä pointteja. Helppous Nordnetissä on kyllä hyvin toteutettu.

    IB:llä pystyy itse asiassa nykyään myös kuukausisäästämään. Itse kallistuin IB:lle juurikin siitä syystä. Myöskin se vaikutti asiaan, että siellä saa ostettua haluamansa summan SPYI:tä eli esim tasan 1000€/kk. Eli ETF:iä pystyy ostamaan osissa. Ei tarvitse sitten miettiä että jääkö esim 150€ yli koska SPYI maksaa kuitenkin jo tuon reilu 200€.

    VastaaPoista
  3. Muistelen että olet aiemminkin ollut all-in Suomi. Miten arvelet kestääkö kasettisi tällä kertaa, jos/kun Suomi-indeksi taas dippaa enemmän tai vähemmän? Putlerikin voi vähän keppostella, mikä heiluttaa kursseja.

    - Axe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen kysymys. Silloin Suomi sijoitus romahti 15 % heti sijoituksen jälkeen. Nytkin sijoitus on jo pari prosenttia/pari tonnia tappiolla ja sijoittajaa harmittaa. Mutta se lienee todennäköistä, että sijoitus käy negatiivisella useammankin kerran sijoituksen jälkeen.

      Katsotaan pystynkö holdaamaan jos tippuu vielä paljon lisää. Silloin on suunnitelman mukaisesti vipu tulossa.

      Poista
    2. Pitkää peliähän tämä on ja pitkässä juoksussa osanneet varmssti tuottavat. Pitää vähentää seuraamista reilusti tässä alkumetreillä.

      Poista
    3. Se ei pelaa joka pelkää.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut bloggaukset

Miten kymmenkertaistin varallisuuteni 12 kuukaudessa ja miten melkein tuhosin sen

Yksinkertaistettu vai kuluoptimoitu salkku?

FIRE tavoitteeni, miksi tavoittelen ja miten aion päästä siihen

Back to basics

Kohti itselle sopivampaa sijoitustapaa