Kohti itselle sopivampaa sijoitustapaa

Eilisen romahduksen aikana opin viimein, että ETF-sijoittaminen ei ole minua varten. Sormi oli koko ajan myyntinapilla. Mielestäni ETF:t eivät ole piensijoittajille parhaita. Ainakin meille, joille suuren sijoitetun kertasumman tappiolle meneminen harmittaa liikaa. Kurssikehityksen näkee reaaliajassa. On yksinkertaisesti liian helppo myydä, kun arvo sulaa silmien edessä.

Myin Nordnetin ETF:t illan päätteeksi onneksi vain parin tonnin päivätappiolla. Yhteensä tappioita 140 000 euron sijoitukselle tuli noin 8000 euroa. Luovutustappioita on nyt siis noin 12 000 euroa vanhentumassa 2027 ja uudet 8000 euroa 2029.

Kokeilen vielä perinteistä rahastosijoittamista. Päivitin varainhoitosuunnitelmaan, mihin sijoitan ja miksi.

Kommentit

  1. ...and pigs get slaughtered...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totuus sattuu - rahani on typerää retail-rahaa.

      Poista
  2. Toiston uhallakin:

    "Usein ainoa ero menestyvän ja ei-menestyvän sijoittajan välillä voikin olla yksinkertaisesti se, että menestyvä sijoittaja tekee paljon vähemmän ja on huomattavasti kärsivällinen. Ei-minkään-tekeminen voi olla paras asia, jota sijoittaessa voit suurimman osan ajasta tehdä."

    https://www.omavaraisuushaaste.com/porssiromahdus-2024/

    -Axe

    VastaaPoista
  3. Voi kakka. Lopeta vatkaaminen hyvä mies.

    -Stonkka

    VastaaPoista
  4. Palaat siis takaisin Seligsoniin? Viimeksi sinua häiritsivät ne korkeat kulut. Miten ajettelit nyt pärjätä noiden kulujen kanssa? Alkaako taas vaivaamaan niin paljon että luovutat taas Seligsonin suhteen?

    -Axe

    VastaaPoista
  5. Olisiko jo aika kokeilla kehittämääni ylivertaista portfoliota? En oikein ymmärrä miten Seligsonille rahan lappaaminen auttaa ongelmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luitko tämän? https://sijoituspaivakirjani.blogspot.com/p/varainhoitosuunnitelma.html

      Nyt on enemmän kuin mutua sijoituspäätöksen takana, jolla voin ottaa hallitun riskin Brands-rahaston kanssa. Vaikka se maksaa, niin kyllä 3 % brändipreemiolla maailmaindeksiin nähden kannattaa maksaa 0,5 % maailmaindeksiä korkeammat kulut.

      Poista
    2. Tokihan, taaksepäin katsottuna voit saada saman ylituoton myös vaikkapa Quality factorilla. Fama & French eivät myöskään tunnistaneet tätä brändifaktoria.

      Poista
    3. Laatufaktorihan onkin minua kiinnostanut. Meille ei vain ole varsinaista quality indeksiä seuraavia rahastoja tarjolla, käyttävät sector neutral indeksejä. Ja itse yritän pysyä poissa nordnetista. Tarkoitus on nyt lopettaa myöskin tämön päätöksen odrustelu ja keksiä parempaa tekemistä

      Poista
    4. Lisäksi faktorit ovat liikaa yleisön tiedossa ja niistä ei ylituottoja enää taida saada. Katso https://rationalreminder.ca/podcast/316

      Kiitos kommenteista kuitenkin, täältä minut tavoittaa jatkossa paremmin kuin Nordnetista.

      Poista
    5. Jep en minäkään faktori ylituottoon usko, en kyllä Brandsinkaan ylituottoon. Ainoa tapa saada vähemmän alituottoa on kulujen minimointi. Tosin sinun tapauksessa tärkeintä on saada fyrkat sisään ja lopettaa säätäminen, kaikki muu on kohinaa. Katsoin sattumalta tuon Benin jakson joku päivä sitten, yleisindeksiin verrattuna SCV on pärjännyt silloin kun indeksi mörnii joten jatkan sen tankkaamista tässä sivussa.

      Poista
    6. Jep, ei kannata faktoreilta enää odottaa ylituottoa, mutta hajautusta voinee. Auttaa eläkkeellä myyntien kanssa. Itse uskon että brändipreemio pysyy. Täydensin tutkimuksista opittua lisää tuonne blogitekstiin. En usko, että markkina pystyy hinnoittelemaan brändiarvon ja uskon että kuluttajien sokea usko ja tyhmyys maksaa liikaa brändituotteesta säilyy about aina.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut bloggaukset

Miten kymmenkertaistin varallisuuteni 12 kuukaudessa ja miten melkein tuhosin sen

Yksinkertaistettu vai kuluoptimoitu salkku?

FIRE tavoitteeni, miksi tavoittelen ja miten aion päästä siihen

Back to basics