Muutto taas

Vuoden ehdittiin omistaa kuuden asunnon yhtiöstä paritaloasunto ja pian muutetaan taas, tällä kertaa toivottavasti pysyvästi. Alusta asti oli viitteitä, että tämä ei ollut oikea meille ja näin siinä tosiaan kävi. Emme tienneet, mitä halusimme ja vasta kokemalla sen opimme. Varmasti vauvan tulolla oli myös osansa asiaan. Kolme merkittävintä syytä, miksi asunto ei toiminut meille:

  1. Pieni taloyhtiö, jossa pitäisi hyvissä väleissä naapureiden kanssa tehdä kiinteistönhuolto keskenään. Paljon baarittelua ja bilettämistä musiikin kanssa, vaikka väki on keski-iän molemmin puolin. Pahimmat bilettäjät meidän seinänaapurissa. Emme halua altistaa lastamme kulttuurille, jota voisi kuvata lausahduksella "raskaat työt vaativat raskaat huvit". Jos tarkastelen kylmästi sosioekonomisten silmälasien läpi, niin olemme eri koulutus- ja tuloluokasta. Vaikka naapureihin mahtuukin loistavia tyyppejä, niin emme koe yhteenkuuluvuutta tällaiseen elämäntapaan ja lisäksi en ole innokas hoitamaan pihan ja asunnon huoltotöitä itse.
  2. Portaita, aivan liikaa portaita. Asunto on neljässä tasossa ja lisäksi ulkopuolella on portaat. Olen kerran jo itse kaatunut kyljelleni portaissa ja se olisi varmasti lapsellakin edessä. Portteja pitäisi asentaa useampaan kohtaan ja lisäksi lastenvaunujen kanssa on todella hankalaa kulkea asunnosta pois tai takaisin.
  3. Autopaikka on kaukana asunnon ovesta, se ei ole katettu eikä katosta ole tulossa.
Uusi asunto on paikkakunnan ydinkeskustassa 2007 vuoden ja 4/5 kerroksen kerrostaloasunto. 105 neliön asunnossa huoneet olivat ihanan tilavat ja  kaikki yhdessä tasossa. Autopaikka löytyy ja huoltoyhtiölle on ulkoistettu kaikki hommat. Sauna ja kaksi parveketta. Ikkunoita kahteen ilmansuuntaan, bussipysäkki aivan vieressä ja tietysti kaikki palvelut kävelyetäisyydellä. Asunnossa toivottavasti myös arvonnousupotentiaalia sijoitusmielessä keskeisen sijainnin myötä muuttovoittoalueella.

Itse olen todella levollisin mielin tästä ja uskon tehneemme oikean valinnan. Sijoituksiin sillä oli ikävä kyllä sellainen vaikutus, että jouduin myymään koko 40,000 potin käsirahan keräämiseksi ja lisäksi aiemmin ottamani sijoituslainan jouduin maksamaan pois. 15,000 euroa voisi jäädä vielä sijoitettavaa muuton jälkeen, mutta toistaiseksi pidän sitä varalla, sillä rahaa tulee menemään muuttokuluihin ja kahden asunnon kuluihin. Vanha asuntomme on nyt myynnissä ja jonkin aikaa meillä on siis kaksi asuntolainaa harteillamme ja kahden asunnon kulut.

Kovasti odotan oikeaa hetkeä myydä sijoitusasunto, josta vapautuu ainakin 200,000 euroa osakemarkkinoille tuottamaan paremmin. Sen jälkeen kun saadaan vanha asunto myyntyä, niin voin toki nostaa taas sijoituslainaa sitä vastaan.

Tavoite 500,000 € salkusta elää vielä, mutta toistaiseksi sijoittaminen on tauolla ja keskityn perheen asumiseen ja elintasoon. Kun tilanne helpottuu, aloitan taas kuukausisäästön Brandsiin.

Kommentit

  1. Tsemppiä uuteen kotii ja etenkin naapurilottoon :D

    Meneeks kalustus kokonaa uusiks? Muistaa akustiikan hoitaa kerralla kuntoon.


    Bogle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me nyt niin tuhlailevia olla, että huonekaluja ois varaa uusia! Samoilla mennään, kunnes hajoavat.

      Rapun nimitaulu vaikutti ainakin lupaavalta...

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut bloggaukset

Miten kymmenkertaistin varallisuuteni 12 kuukaudessa ja miten melkein tuhosin sen

Yksinkertaistettu vai kuluoptimoitu salkku?

Back to basics

FIRE tavoitteeni, miksi tavoittelen ja miten aion päästä siihen

Kohti itselle sopivampaa sijoitustapaa