Tavoitteen päivitys 1m -> 500t

Hyvin menee, mutta menkööt!

Olen pystynyt muuttamaan käytöstäni niin, että sijoitusaiheisten aiheiden miettiminen ja sisältöjen selaaminen on siirtynyt muihin asioihin. Saan dopamiiniruiskeet esim. peleistä ja sulkapallosta kavereiden kanssa sekä Threads-somen selailusta. Sijoittamisen pitäisi olla niin pitkäjänteistä puuhaa, ettei sen pitäisi toimia minään jännityksen ja viihteen lähteenä. Brandsiin tehdyt sijoitukset ovat sujuneet hyvin, joskin otettu sijoituslaina tuntuu pienenä möykkynä mielen päällä. Saatan luopua siitä mielenrauhan takia, jos sijoitettu raha kipuaa 10 % voitolle. Lainan korkokulut tekevät 2000 € kuukausisijoituksestani vaikean.

Kirjasin alunperin tavoitteekseni 1,000,000 euron salkun. Mielestäni on aiheellista muuttaa tavoitetta, koska tuo miljoona vaatii tosiaan yli 10 vuoden "kituuttamisen". On myös parempi pitää tavoite pienempänä, jotta se olisi kannustavampi. Uusi tavoitteeni on sijoittaa 2000 euroa kuussa kunnes sijoitusvarallisuuteni on 500,000 €. Tällöin 8 % tuottoa käyttäen sijoitukseni tuottaisivat vuodessa 40,000 €, kun vuosittain uutta rahaa menisi salkkuun vain 24,000 €. Uuden sijoitetun rahan merkitys vähenee ja luulen, että sillä 2000 eurolla saisi paljon enemmän aikaan elämässä, kun voisi a) leppoistaa töitä b) matkustella enemmän c) päivittää mukavampaan autoon d) käyttää enemmän palveluja kuten ruoka- siivous ja terveyspalveluja. Nykyään elän hyvin paljon alle tulojeni, kun 3800 € nettopalkasta 2000 € menee säästöön.

Uuteen tavoitteeseen päästyäni voin tietysti päättää jatkaa sijoittamista, mutta kannustan itseäni tuolloin ohjaamaan suuremman osan rahasta elämiseen ja läheisteni paapomiseen.

Kommentit

  1. Hyvältä kuulostaa suunnitelma! 500ke on ihan riittävä tavoite.
    FF

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut bloggaukset

Miten kymmenkertaistin varallisuuteni 12 kuukaudessa ja miten melkein tuhosin sen

Yksinkertaistettu vai kuluoptimoitu salkku?

FIRE tavoitteeni, miksi tavoittelen ja miten aion päästä siihen

Back to basics

Kohti itselle sopivampaa sijoitustapaa