Tulikasteessa

On ollut vaikeaa


Gämbläyksen vietti on niin suuri. Jotain tekisi mieli tehdä. Tänään harkitsin, että tyhjentäisin OMXH25 positioni ja sijoittaisin yksittäisiin suomalaisiin pienyhtiöihin. Hädin tuskin pystyin olla tekemättä tuota impulssia.

Sijoitukseni osui hieman huonoon aikaan siinä mielessä, että nyt ollaan yli neljä tonnia miinuksella.


Laskettelu vain jatkuu ja jatkuu joka päivä, kun jokainen Suomi-firma yksi toisensa jälkeen alittaa analyytikoiden ennusteet.

Kyllä se ketuttaa, että ajoitus ei osunut kohdalleen, koska nyt olisin saanut jo melkosiesti enemmän osuuksia tästä rahastosta ja näin ollen näistä suomalaisista yhtiöistä, jotka rahastoon kuuluvat. Ei kutienkaan voi mitään ja sijoituksen miinukselle meneminen lienee ihan todennäköistä. Katse vuosien päähän.

Vipu on valmiina sijoitussuunnitelman mukaisesti, jos rahasto tippuisi hintaan 52 € saakka, eli -30 % ATH:sta. Reaalisesti tiputus olisi varmaan jo yli -50 % tuossa hinnassa korkean viime vuosien inflaation takia. En usko, että sinne asti tippuu.

Korkeita näyttivät olevan USA teknojen arvostustasot, kun tämän sijoituksen tein, ja siksi sen nimenomaan Hesuliin teinkin, enkä maailmaindeksiin. Ja niin nekin ovat nyt dipanneet jo useita prosentteja tuosta hetkestä.

Yleensä syksy on huonoa aikaa osakkeille, toki aina näin ei ole ja sijoittamatta jättäminen ennen syksyä todennäköisesti jättäisi rahaa pöydälle. Mutta kyllä tässä on joutunut miettimään, että olisiko vain pitänyt odottaa syksyyn tämän lainasijoituksen kanssa, eikä mennä all-in heti, kuten tilastot ja todennäköisyydet kertovat.

Entisestä harhailustani oppineena, en aio nyt kuitenkaan tehdä yhtään mitään, vaan noudata orjallisesti sijoitussuunnitelmaa. Muuten en koskaan voi menestyä indeksisijoittajana. Kuukausisäästö rullaa SPYI, eli MSCI ACWI IMI -indeksiä seuraavaan ETF-rahastoon, kuten suunniteltu on. OMX25 positiota on suunnitelmassa tarkoitus trimmata tulevien vuosien aikana ja siirtää maailmaindeksiin, kunnes verottomat luovutustappioni on kuitattu. Saa nähdä, ehtiikö Hesuli nousta ennen luovutustappioideni vanhentumista vuonna 2027 niin, että saan niitä edes hyödynnettyä!

Jännätään, miten seuraavalla blogitekstillä sijoituksen kehitys näyttää ja olenko pystynyt pysyä siinä myymättä. Tässä nyt koetellaan, onko minusta indeksisijoittajaksi. Jos epäonnistun tässä yrityksessä, niin en aio enää yrittää uudestaan. Siinä vaiheessa hyväksyn, että en kestä volatililiteettiä ja olen liian kärsimätön, joten minun kannattaa ryhtyä mielummin vaikka asuntosijoittajaksi. Katsotaan nyt vielä, pystynkö tähän.

Kommentit

Suositut bloggaukset

Miten kymmenkertaistin varallisuuteni 12 kuukaudessa ja miten melkein tuhosin sen

Yksinkertaistettu vai kuluoptimoitu salkku?

FIRE tavoitteeni, miksi tavoittelen ja miten aion päästä siihen

Back to basics

Kohti itselle sopivampaa sijoitustapaa