Ajoittamiseni lopputuloksen laskelmat.

Olen nyt siirtynyt takaisin osakemarkkinoille. Niille, jotka ei vielä tiedä, niin siirryin vuosi sitten kaikkine rahoineni vuodeksi Titanium Baltia kiinteistörahastoon, josta hain "turvaa" rahoille kuplaiselta osakemarkkinalta. Tarkoitus oli odottaa, että tulisi halvempia ostohetkiä ja markkina vaikuttaisi vähemmän TikTok-kasinolta.

Salkkuni koostumus näkyy tässä. Hienosti jo tonni tappiota yhden päivän aikana 😁



Seuraavaksi laskuja vuoden veivaukseni lopputuloksesta:


Keskiarvo nykyisten rahastojeni kehitykselle vuodessa on -11,75%. Euroopan osuus -22%. Valuuttakurssien takia jenkkiosuus ei ole juuri tippunut, vaikka siellä indeksit ovatkin tippuneet sen 20% ja yli.


Kehitys 1v:

Xact Småbolag -27%
OMXH25 -16%
OMXS30 -16%
AMEQ -11%
DX2J -19%
SMLK 0%
LYMS -8%
I500 3%


Sillä summalla, minkä sijoitin Baltiaan, olisin hävinnyt noin 21 000 € vuodessa, jos olisin näihin samoihin rahastoihin laittanut. Jos olisin sijoittanut puhtaasti maailmaindeksiin, niin tappiota olisi tullut vain 1500 € valuuttakurssien muutoksen takia.


Baltia sijoitus tuotti kaikkien kulujen ja verojen jälkeen 4200 €. Maailmaindeksiin nähden säästin 5700 €. Nykyiseen allokaatioon nähden, mihin en välttämättä olisi vuosi sitten päätynyt, säästin 25k €.


Nyt holdataan näitä vanhaksi saakka ja tarkoitus myös jättää miljoonaomaisuus perinnöksi. Aion syödä kuormasta vuosittaisia tuottoja vasta, kun summa on tarpeeksi iso. Ehkä noin 800k paikkeilta. Palkasta ostetaan lisää, mutta en tiedä mitä. Voi olla, että osakesäästötilille menee parin kuukauden välein ja sieltä suoria osakesijoituksia.


Jos kurssit tästä droppaa vielä vähintään 10 %, niin alan harkitsemaan silloin luovutustappioiden realisoimista, jotta voisi seuraavan viiden vuoden mahdollisista voitoista vähennellä. Alle 10 % dropeista ei kannata vaivautua. Koko salkun myynti maksaa noin 160 €, 10% droppi tarkoittaisi melkein 20k luovutustappiota, joten koen sen kannattavaksi hyödyntää. Toki spreadit lisäävät kustannusta.


Lisäksi olen asemoitunut käyttämään superluottoa. Pidän sitä ns. hätävarana, jos tästä tulee joku ihan kamala romahdus vielä, niin pyrin silloin ottamaan noin 10 % salkusta lainaa ja laittamaan sen johonkin nuijittuun kohteeseen.

Kommentit

Suositut bloggaukset

Miten kymmenkertaistin varallisuuteni 12 kuukaudessa ja miten melkein tuhosin sen

Yksinkertaistettu vai kuluoptimoitu salkku?

FIRE tavoitteeni, miksi tavoittelen ja miten aion päästä siihen

Back to basics

Kohti itselle sopivampaa sijoitustapaa