Tilanne checki

 Ainoassa aktiiviseen sijoittamiseen painottuvassa kirjassa, jonka olen lukenut, Seppo Saario opetti, kuinka osakkeista kannattaa luopua keskuspankin koronnostosyklin alkaessa. Tämä neuvo on vaikuttanut varsin paikkansa pitävältä viime aikoina. Osakkeista olisi ehtinyt luopua vielä hyvän sään aikaan silloin, kun inflaatio alkoi olla hälyttävän korkealla ja keskuspankkien puheet alkoivat kääntyä korkojen nostoon.


Onko markkinoiden ajoittaminen ja täten isonkin alfan tekeminen sittenkään niin vaikeaa, kuin passiivisen sijoittamisen kirjailijamme ja sisällöntuottajamme antavat ymmärtää? Toki pitkäaikaisten omistusten myyminen tällaista hetkeä varten olisi verotuksellisesti huono juttu, ja täten ajoittamisesta mahdollisesti saatavat hyödyt olisi entistä vaikeampaa saada aikaan. Osakesäästötili sopii kuitenkin tällaiseenkin sijoitustoimintaan. Strategiassani indeksisalkku saa juosta läpi tulen ja harmaan kiven, mutta aion maksimoida osakesäästötilin ja tulen harjoittamaan myös aktiivisempaa sijoitustoimintaa siellä.

Baltian kiinteistörahastolla kesti usemapi kuukausi lähteä liikkellee, mutta viimeiset muutaman kuukauden ajan se on tuottanut yli 1 % kuukaudessa, ja muutenkin rahasto on ollut menestys sijoittajien kiinnostuksen kannalta. Itse käytin sitä parkkipaikkana käteiselle, ettei mätäne tilillä. Hyvästä tuotosta huolimatta luovun siitä heinäkuussa, koska haluan olla osakesijoittaja pitkällä tähtäimellä.

Kommentit

Suositut bloggaukset

Miten kymmenkertaistin varallisuuteni 12 kuukaudessa ja miten melkein tuhosin sen

Yksinkertaistettu vai kuluoptimoitu salkku?

FIRE tavoitteeni, miksi tavoittelen ja miten aion päästä siihen

Back to basics

Kohti itselle sopivampaa sijoitustapaa