Täsmennystä sijoitusstrategiaan

Tavoitesalkku

17,5 % VGVF

17,5 % SPPW

17,5 % XDWD

17,5 % EUNL

15 % IS3N

15 % IUSN

Parhaan luototustason saa, kun yksikään ETF ei ylitä 20 % salkusta.

Aikaisemmin kirjoitin kuukausisäästäväni EUNL + IS3N + IUSN komboon ja sijoittavani myöhemmin isomman kertasumman kuluoptimoituun synteettisiä ja yksittäisiä alueita sisältävään salkkuun. Kuluoptimoinnilla saavutti ihan merkittäviä hyötyjä pitkässä juoksussa, kun salkun koko kasvoi suureksi.

Päädyn silti kannattamaan yksinkertaistettua salkkua, joka ei sisällä synteettisiä ETF:iä, joista suurin kuluhyöty tuli. Ei siksi, että uskoisin niiden olevan vaarallisia. Uskon todennäköisemmin niiden verokohtelun muuttuvan tulevaisuudessa huonompaan suuntaan. Sijoitan kuluiltaan hiukan huonompaan vaihtoehtoon, sillä se on yksinkertaisempi. Se koostuu kehittyneen maailman rahastoista, kehittyvien rahastosta ja pienyhtiörahastosta suunnilleen maailman markkinapainossa.

Tälläinen allokaatio kestää aikaa. Jopa 60 vuden päästä sen pitäisi edelleen toimia ja olen varmistanut itselleni maailman osakemarkkinoiden tuoton. Samalla olen päihittänyt todennäköisesti suurimman osan muista sijoittajista, jotka ovat tehneet aktiivisia valintoja samalla aikavälillä. Salkku mahdollistaa Nordnetin superluoton käytön kultatasolla.


Kommentit

Suositut bloggaukset

Miten kymmenkertaistin varallisuuteni 12 kuukaudessa ja miten melkein tuhosin sen

Yksinkertaistettu vai kuluoptimoitu salkku?

Back to basics

FIRE tavoitteeni, miksi tavoittelen ja miten aion päästä siihen

Kohti itselle sopivampaa sijoitustapaa