Sijoitusblogin aloitus


Homo Economicus

Termi Homo Economicus eli taloudellinen ihminen kuvaa ihmistä, joka käyttäytyy jatkuvasti järkevästi ja pyrkii subjektiivisesti määriteltyihin tavoitteisiinsa optimaalisesti. Peliteoriassa taloudellisen ihmisen oletetaan käyttäytyvän täydellisen rationaalisesti.

Haluaisin pyrkiä tähän ideaaliin sijoittajana, mutta joskus käyttäytymiseni on lähempänä simpanssia, kuin ihmistä. Tässä blogissa kirjoitan ylös ajatuksiani sijoittamisesta, jaan muille oppiamiani asioita ja pidän säännöllistä kirjaa omaisuuteni kehittymisestä.

Olen käyttänyt tuhottoman paljon aikaa sijoittamiseen liittyvien asioiden tutkimiseen ja miettimiseen. On aika kirjata ajatukseni ylös sen sijaan, että ne jäisivät vain oman mieleni syövereihin. Uskoakseni minulla on jaettavana myös sellaista tietoa, joka voi olla monelle sijoittajalle hyödyllistä.

Sijoitustyylini on ollut varsin moninainen, mutta taloudellisen ihmisen ihanteeseen pyrkiäkseni sijoitustyylini yrittää nojautua rationaalisuuteen ja tutkittuun tietoon unohtamatta sijoittamisen psykologiaa.

Tervetuloa lukemaan!

Kommentit

Suositut bloggaukset

Miten kymmenkertaistin varallisuuteni 12 kuukaudessa ja miten melkein tuhosin sen

Yksinkertaistettu vai kuluoptimoitu salkku?

Back to basics

FIRE tavoitteeni, miksi tavoittelen ja miten aion päästä siihen

Kohti itselle sopivampaa sijoitustapaa